CrossFit Kids

CrossFit Kids een methode om het om het gedachtegoed en de trainings filosofie van CrossFit toe te passen in lessen voor kinderen van 7 tot en met 17. De lessen zijn gebaseerd op het principe :Juiste mechanica van bewegen (techniek en vorm) -> Consistentie in de mechanica -> Intensiteit.

Consistent goed bewegen leidt tot makkelijker bewegen, verbeterde sport prestaties en verminderde kans op sport blessures. Daarnaast is er nog een enorme hoeveelheid onderzoek dat toont dat regelmatig sporten en bewegen leidt tot een betere cognitieve functie. Daar door zou het consequent volgen van CrossFit Kids een positieve impact kunnen hebben op de school prestaties van uw kind en/of kinderen.

Onze lessen moeten vooral ook heel erg leuk zijn! Door de lessen voor al om de fun te laten draaien bieden we een goed en gezond alternatief voor minder actieve hedendaagse vrije tijdsbestedingen als gamen, tv kijken wat de gezondheid van uw kind weer ten goede komt.

Hoe ziet een CrossFit Kids les eruit?
WarmUp 0-5 min.
Technieken aanleren en oefenen b.v. squats en of handstand 10 to 12 min.
Workout Of the Day (WOD) 5 tot 15 min.
Spel 5-10 min.Mag ik als ouder bij de les kijken?
Ja! Wij moedigen dit juist aan.

Is CrossFit niet te zwaar voor kinderen?
Elke les wordt volledig aangepast en geschaald voor elke deelnemer, sportief of onsportief fit of nog niet fit.

Is gewichtheffen veilig voor kinderen?
Ja gewichtheffen is zelfs heel goed voor kinderen mits dit onder goede begeleiding gebeurt. Check deze link voor uitgebreid verhaal met wetenschappelijke onderbouwing

Mag iedereen zomaar CrossFit kids lessen geven?
Nee, CrossFit kids lessen worden alleen gegeven door bij CrossFit Kids aangesloten CrossFit afiliates. Om een officiele CrossFit Kids locatie te zijn moet de box goed bekend staan binnen CrossFit, moet de trainer gecertificeerd level 1 CrossFit trainer zijn en de CrossFit Kids trainer opleiding met succes hebben afgerond.

Wat kost een abonnement? 

CrossFit Kids (7 tot 12)

1 x per week €15,- p.m.

2 x per week € 25 p.m.

CrossFit Teens 12-18

2 x per week € 35 p.m.